Ajankohtaista

 Keskiviikkona 6.2. Vason toimisto aukeaa poikkeuksellisesti klo 10. 

Tiesitkö, että voit hyödyntää asumisoikeussopimusta lainan vakuutena?
Mikäli mielessäsi on lainan ottaminen asumisoikeussopimusta vastaan, ole rohkeasti yhteydessä Turun Seudun Osuuspankkiin ja pyydä lainarajous!

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n kiinteistöt muuttuvat vähitellen savuttomiksi. Uudet kiinteistöt tulevat olemaan sellaisia heti valmistuessaan. Ensi lokakuun alusta alkaen voimaan tulevissa asumisoikeussopimuksissa asukas sitoutuu olemaan tupakoimatta kiinteistön alueella.
 
Runsaan vuoden ajan voimassa ollut tupakkalaki toimii heikosti useita kiinteistöjä omistavissa yhtiöissä. Lain mukainen asukkaiden kuulemismenettely ja kunnan terveysviranomaisen tekemä tupakointikieltopäätös kohdistuu kerrallaan yhteen kiinteistöön. Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy Vaso omistaa Turussa ja lähiympäristössä 106 kiinteistöä, joissa asuu yli 5.000 asukasta. Ns. parveketupakointikieltoon tähtäävää lakia noudattava menettely vaatisi valtavan määrän asukaskuulemisia ja erillispäätöksiä.
- Vasossa halutaan siirtyä kohti terveellistä asuinympäristöä. Sitä kohti voidaan edetä uusien asukkaiden ja yhtiön välisellä sopimuksella,...

Naantalin Palomäen laella Hannu Kivisellä on hoidettavanaan kaksi Vason vakiokiinteistöä.

Huoltomiehiltä käy monenlainen huolto ja remontti. Talviaikana hiekoitus ja auraustyöt pitävät huoltomiehen entistä kiireisempänä ja välillä huoltomies toivoisi lisätunteja vuorokauteensa. Kaiken kiireen keskellä pääsimme tutustumaan kiinteistöpalvelu Dominon huoltomiehen Hannu Kivisen arkeen. Kivinen huoltaa seitsemää Vason kiinteistöä Naantalissa ja Raisiossa.

 

Monille asukkaille huoltomies on se, joka auraa autollaan pihan puhtaaksi, levittää sepelit ennen liukkaita kelejä, sulattaa jäätyneet kaivot ja siivoaa keväällä kentän...

Tuhannen megabitin nettiyhteys on tarjolla kaikissa Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy Vason asunnoissa marraskuun alusta alkaen. Asukkaiden kuukausittain maksama käyttövastike sisältää 50/10 megan perusnopeuden, joka sekin on hyvä nopeus tavanomaiseen netin käyttöön. 

Asukas voi hankkia omalla kustannuksellaan lisänopeutta aina tuohon 1 Gbit huippunopeuteen asti. Palvelun toimittaa DNA ja heillä on lisänopeuksia varten tuotevalikoima. Vaso on ohjeistanut asukkaitaan yhdessä DNA:n kanssa uusien lisänopeuksien hankinnassa.

Vaso on ollut pioneeri laajakaistan tarjoamisessa tasapuolisena palveluna kaikkiin noin 2.700 asuntoon viiden kunnan alueella Turun seudulla. Ensimmäinen tekninen versio oli vuonna 2004 asennettu kiinteistön asuntoihin...

Vason toimisto palvelee joulun aikana seuraavasti:

Ma 24.12. suljettu
Ti  25.12.  suljettu
Ke 26.12.  suljettu
To  27.12.  9-16
Pe  28.12.  9-15
Ma 31.12.  9-13

Tervetuloa tutustumaan Vason Facebook- sivuille www.facebook.com/vasokoti/

Seuraamalla meitä Facebookissa, kuulet tuoreimmat kuulumiset ja uutiset sekä saat ajankohtaista tietoa mitä Vasolla tapahtuu!

     Henkilön Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy VASO kuva....

Vason uusissa kiinteistoissä on taidetta. Alkukesällä kokonaan valmistunut Katariina -kiinteistö sai jokaiseen kerrokseen kuvataiteilija Petra Kallion tekemää grafiikkaa. Nimellä Katariinan korulipas oleva teoskokonaisuus paljastettiin elokuun 10. päivä Kaarinan kaupungin keskustassa. Tilaisuuden yleisö sai opastetun kierroksen taiteilijan itsensä johtamana. Hän kertoi jokaiseen teokseen liittyvän tarinan ja teosten tekotavasta.

Kukitettu taiteilija Petra Kallio esitteli tilaisuuden yleisölle teosten tekotapaa. Käsin kaiverrettu kuparilaatta on jokaisen teoksen lähtökohta. Laatasta painetaan eri painoväreillä paperille ja silkille. Työvaiheita on monta!

Valokuva ei ole epätarkka kehyksen kohdalta. Teos on kolmiulotteinen, jota valokuva ei toista oikein. ...

TS Koti vieraili Jannen ja Mikon persoonallisessa Vaso-kodissa Turun Hirvensalossa. Hyvä sijainti sekä kaupungin palveluiden läheisyys ovat tärkeitä asioita Mikolle ja Jannelle, ja heidän mielestään nämä asiat yhdistyvät hyvin merellisessä Hirvensalossa. Janne ja Mikko ovat asunneet tässä asunossa vuodesta 2014 asti ja kertovat, että asumisen helppous on parasta asumisoikeusasunnossa asumisessa.
Lue koko juttu ja katso video tästä http://koti.ts.fi/sisusta/kotikaynti-varikkaita-aarteita-ja-yllatykselli...

Vason uudiskohde Unikko Turun Mälikkälässä juhlittiin harjakorkeuteen. Ensimmäiset kohteen 41 asunnoista valmistuvat elokuun lopussa. Ensi helmikuussa ovat loputkin muuttovalmiita. Asumisoikeudet ovat olleet kysyttyjä. Vain muutama viimeisimmistä on vielä kaupan. Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen piti juhlapuheen. Hän piti tärkeänä, että Turun seudun positiivisen rakennemuutoksen tuomaan asuntotarpeeseen saadaan uusia asumisoikeusasuntoja. Urakoitsija puolesta tilaisuudesta kiitti asuntoliiketoiminnan johtaja Antero Nuutinen. Harjannostajaiset on rakentamisen perinteeseen kuuluva tilaisuus, jonka hankkeen tilaaja järjestää rakentajille. 

 

Unikon kohteen pääurakoitsija on SRV Oy. Arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto C & Co Oy. Kaikille rakentajille riitti hernekeittoa harjannostajaisissa....

Sivut