Metsolassa Liedossa paljastettiin taideteos

Metsolassa Liedossa paljastettiin taideteos

Kari Haapanen ja Silja Selonen Metso-taideteoksen tuntumassa.

Metso–niminen asumisoikeuskiinteistö valmistui Liedon Loukinaisiin viime lokakuun lopussa. Hämeen härkätien varteen tuli 24 yksikerroksista rivitaloasuntoa. Rakennusvaiheessa Turun taidelainaamon järjestämän teoskilpailutuksen jälkeen Vason hallitus valitsi taiteilija Silja Selosen teoksen METSO.

Taiteilija Selonen luonnehtii teosta pihateokseksi, joka täydentää uutta rakennusta. Teos muodostuu metson pesälle johtavasta polusta ja pesässä olevasta isosta munasta. Muna on päällystetty mm. valon säteiden kanssa leikittelevillä lasipalasilla. Pesän ympärille säästettiin tontin alkuperäistä puustoa. 

Silja Selonen kertoo teoksen synnystä, että idea syntyi kiinteistön nimestä. - Halusin tuoda luonnon lähelle tulevia asukkaita tässäkin rakennetussa ympäristössä. Teos on myös osallistuva. Se ei ole mikään lapsilta ”ei saa koskea” taideteos, kertoo Silja Selonen teoksen syntyvaiheista. 

-Tavoitteenani oli, että teos ja rakennukset täydentävät toisiaan. Uskon, että taideteos tuo lisäarvoa asukkaille. Se lisää oman kodin persoonallisuutta. On hienoa, että Vaso hankkii taideteoksia kiinteistöihinsä, totesi taiteilija Silja Selonen viime vuodelle ajoittuneesta työtilaisuudestaan. 

Vason hallituksen lietolainen jäsen Kari Haapanen kertoi taideteoksen paljastuspuheessaan, että Vaso hankkii kaikkiin uusiin kiinteistöihin taideteoksen. - Tällä tavalla Vaso tavoittelee uusille taloille omaleimaista ilmettä ja uskoo, että myös asukkaat arvostavat taidetta. Tätä perinnettä myös tullaan jatkamaan alustavasti suunnitteilla olevissa uusissa kiinteistöissämme, totesi hallituksen jäsen Haapanen. 

 -Asuntotuotantomme on hintasäänneltyä ARA-tuotantoa ja rakennusten suunnittelu on laadukasta ja käytännöllistä, mutta ei voi olla ylen määrin näyttävää. Taideteoksella saamme täydennettyä kiinteistön identiteettiä. Taideteoksen hintakaan ei sitten kokonaisprojektissa ole enää merkittävä, totesi Kari Haapanen METSO-teosta juhlavasti käyttöön otettaessa.