Ajankohtaista

Maria Aspala ”etenemme asukkaiden tarpeita kuunnellen ja toteuttaen laadukkaita asumisoikeusasuntoja eri elämäntilanteisiin”

Vason uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 29.7.2019 alkaen oikeustieteen maisteri Maria Aspala edeltäjänsä toimitusjohtaja Pekka Peltomäen siirtyessä eläkkeelle. Aspala aloittaa siirtymävaiheen toukokuussa.

Maria Aspala siirtyy Vason johtoon vuokra-asuntoyhtiö SATOsta, jossa hän toimi palvelujohtajana. Aspala on toiminut SATOssa eri asumisen ylläpidon ja rakennuttamisen tehtävissä kymmenen vuoden ajan.

- Asumisoikeusasuminen on nykyajan asumista. Nuoret eivät enää halua sitoutua suureen asuntolainaan, mutta asumiselta kaivataan pysyvyyttä. Yhteisöllinen asuminen nostaa myös päätään....

Vason toimisto suljetaan keskiviikkona 12.6. poikkeuksellisesti klo 12. 

Hei Soinisten asukas! Auta meitä kehittymään ja vastaa asukaskyselyyn.
Linkkiä klikkaamalla pääset vastaamaan asukaskyselyyn.
 
https://link.webropolsurveys.com/S/F54F354860404CD5
Salasana kyselyyn on jaettu kirjeitse asukkaille. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan
50 € lahjakortti K-Supermaket Ukko-Pekkaan!
 

 
Vason omistamat 106 kiinteistöä sijaitsevat Turussa ja lähiympäristössä viiden kunnan alueella. Niiden käyttämän kiinteistösähkön ja Turku Energian kaukolämpöverkon alueella olevien kiinteistöjen kaukolämmön hiilidioksidipäästöt ovat olleet vuodessa 5.500 hiilidioksidiekvivalenttitonnia (CO2-ekv). Vaso on käyttänyt tähän vuoteen asti molemmissa ostoenergian muodoissa ns. sekatuotteita.
 
Tämän vuoden alusta alkaen on Vaso ostanut sähkön ja kaukolämmön hiilidioksidipäästöttömänä. Syntynyt säästö luonnolle aiheutuvasta hiilidioksidikuormasta on vaikuttava. Finnairien uusien kaukolennoilla käyttämien lentokonetyyppien matkoihin rinnastettuna päästövähennys vastaa 6.500 menopaluu Bangkokin lentoa. Vason 2.662 asunnossa on asukkaita noin 5.000.
 
Ilmastomuutoksen pysäyttäminen vaatii tekoja. Tunnetusti asumisesta aiheutuu 30 % yksittäisen kansalaisen CO2-päästöistä. Vasossa on...

Tiesitkö, että voit hyödyntää asumisoikeussopimusta lainan vakuutena?
Mikäli mielessäsi on lainan ottaminen asumisoikeussopimusta vastaan, ole rohkeasti yhteydessä Turun Seudun Osuuspankkiin ja pyydä lainarajous!

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n kiinteistöt muuttuvat vähitellen savuttomiksi. Uudet kiinteistöt tulevat olemaan sellaisia heti valmistuessaan. Ensi lokakuun alusta alkaen voimaan tulevissa asumisoikeussopimuksissa asukas sitoutuu olemaan tupakoimatta kiinteistön alueella.
 
Runsaan vuoden ajan voimassa ollut tupakkalaki toimii heikosti useita kiinteistöjä omistavissa yhtiöissä. Lain mukainen asukkaiden kuulemismenettely ja kunnan terveysviranomaisen tekemä tupakointikieltopäätös kohdistuu kerrallaan yhteen kiinteistöön. Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy Vaso omistaa Turussa ja lähiympäristössä 106 kiinteistöä, joissa asuu yli 5.000 asukasta. Ns. parveketupakointikieltoon tähtäävää lakia noudattava menettely vaatisi valtavan määrän asukaskuulemisia ja erillispäätöksiä.
- Vasossa halutaan siirtyä kohti terveellistä asuinympäristöä. Sitä kohti voidaan edetä uusien asukkaiden ja yhtiön välisellä sopimuksella,...

Naantalin Palomäen laella Hannu Kivisellä on hoidettavanaan kaksi Vason vakiokiinteistöä.

Huoltomiehiltä käy monenlainen huolto ja remontti. Talviaikana hiekoitus ja auraustyöt pitävät huoltomiehen entistä kiireisempänä ja välillä huoltomies toivoisi lisätunteja vuorokauteensa. Kaiken kiireen keskellä pääsimme tutustumaan kiinteistöpalvelu Dominon huoltomiehen Hannu Kivisen arkeen. Kivinen huoltaa seitsemää Vason kiinteistöä Naantalissa ja Raisiossa.

 

Monille asukkaille huoltomies on se, joka auraa autollaan pihan puhtaaksi, levittää sepelit ennen liukkaita kelejä, sulattaa jäätyneet kaivot ja siivoaa keväällä kentän...

Tuhannen megabitin nettiyhteys on tarjolla kaikissa Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy Vason asunnoissa marraskuun alusta alkaen. Asukkaiden kuukausittain maksama käyttövastike sisältää 50/10 megan perusnopeuden, joka sekin on hyvä nopeus tavanomaiseen netin käyttöön. 

Asukas voi hankkia omalla kustannuksellaan lisänopeutta aina tuohon 1 Gbit huippunopeuteen asti. Palvelun toimittaa DNA ja heillä on lisänopeuksia varten tuotevalikoima. Vaso on ohjeistanut asukkaitaan yhdessä DNA:n kanssa uusien lisänopeuksien hankinnassa.

Vaso on ollut pioneeri laajakaistan tarjoamisessa tasapuolisena palveluna kaikkiin noin 2.700 asuntoon viiden kunnan alueella Turun seudulla. Ensimmäinen tekninen versio oli vuonna 2004 asennettu kiinteistön asuntoihin...

Tervetuloa tutustumaan Vason Facebook- sivuille www.facebook.com/vasokoti/

Seuraamalla meitä Facebookissa, kuulet tuoreimmat kuulumiset ja uutiset sekä saat ajankohtaista tietoa mitä Vasolla tapahtuu!

     Henkilön Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy VASO kuva....

Vason uusissa kiinteistoissä on taidetta. Alkukesällä kokonaan valmistunut Katariina -kiinteistö sai jokaiseen kerrokseen kuvataiteilija Petra Kallion tekemää grafiikkaa. Nimellä Katariinan korulipas oleva teoskokonaisuus paljastettiin elokuun 10. päivä Kaarinan kaupungin keskustassa. Tilaisuuden yleisö sai opastetun kierroksen taiteilijan itsensä johtamana. Hän kertoi jokaiseen teokseen liittyvän tarinan ja teosten tekotavasta.

Kukitettu taiteilija Petra Kallio esitteli tilaisuuden yleisölle teosten tekotapaa. Käsin kaiverrettu kuparilaatta on jokaisen teoksen lähtökohta. Laatasta painetaan eri painoväreillä paperille ja silkille. Työvaiheita on monta!

Valokuva ei ole epätarkka kehyksen kohdalta. Teos on kolmiulotteinen, jota valokuva ei toista oikein. ...

Sivut