50Mb/10Mb laajakaista

50Mb/10Mb laajakaista

Laajakaistan perusnopeus nousee maaliskuun alussa. Käyttövastikkeeseen sisältyvä nopeus on jatkossa asuntoon päin 50Mbit/s ja paluunopeus 10Mbit/s. Passiivitalokohde Soinisissa Naantalissa perusnopeus on 100Mb/10Mb. Laajakaista- ja kaapelitv-palvelun toteuttaa jatkossakin DNA Oy. Uusi sopimus syntyi viime vuoden lopulla käydyn julkisen kilpailutuksen perusteella.

Sopimus on kolmen vuoden mittainen ja siihen sisältyy mahdollisuus kahteen vuoden mittaiseen optiovuoteen. Uusi sopimus on voimassa vähintään helmikuun 2018 loppuun.

Tekninen ratkaisu pysyy täysin nykyisenä. Vason nykyisten asukkaiden ei tarvitse tehdä mitään. Kiinteistöissä, joissa laajakaista välittyy antennikaapeliverkon kautta, uudelle asukkaalle luovutetaan vastikkeetta käyttöön langaton kaapelimodeemi kuten vanhankin sopimuksen aikana.

Uuteen sopimukseen sisältyy DNA Welho TV-kortti (1 kpl/huoneisto) vastikkeetta. Kortti laajentaa tv-kanavien tarjontaa ns. maksuttomien kaapelikanavien lisäksi. TV-kortin voi noutaa maaliskuun alusta alkaen DNA-kaupoista. Samoista toimipisteistä noudetaan langattomat modeemit ja samoihin paikkoihin ne tulee palauttaa asunnosta pois muuton yhteydessä.

Mikäli olet tilannut omalla kustannuksellasi 50M lisänopeuden, DNAn laskutus päättyy automaattisesti maaliskuun alussa. Isompien nopeuksien laskutus jatkuu ja niiden kuukausihinnat pysyvät entisellään (100Mb/10Mb 9,90 € ja 350Mb/20Mb 19,90 €/kk sis. alv%).

Jos mittaat maaliskuun jälkeen kotisi nettiyhteyttä, voi mitattu vaihtelu olla hyväksyttävällä tasolla saapuvassa nopeudessa välillä 30-50Mb ja lähtevässä nopeudessa 4-10Mb.

Edistys tiedonvälityksen valtatiellä on ollut hurja runsaassa vuosikymmenessä. Vason kaikissa asunnoissa on ollut käyttövastikkeeseen sisältyvä laajakaista vuodesta 2004 alkaen. Tuolloin kiinteistön kaikille asunnoille jaetut yhteydet olivat pienissä kiinteistöissä 1Mb ja isommissa 4Mb/512kbit/s. Niilläkin alussa pärjättiin. Tuolloin Vaso oli valtakunnallisesti kiinteistönomistajana kärjessä tarjoten laajakaistan kaikille asukkailleen. Maaliskuussa 2015 Vaso tarjoaa maassamme ehkä vauhdikkaimman asunnon perushintaan sisältyvän nettiyhteyden.